Mili wątek przede wszystkim kieruję do Fanów, którzy dotąd niespecjalnie interesowali się ekosystemem Xiaomi. Aczkolwiek osoby zafascynowane koncepcją inteligentnego domu nie powinny czuć się odtrącone. Wręcz przeciwnie! Liczę na Wasze wsparcie w komentarzach, gdzie będziecie mogli wyjaśnić zainteresowanym, jak zautomatyzować wybrane procesy z wykorzystaniem aplikacji Mi Home. Bo tu i teraz w prosty sposób chciałbym pokazać przykładowe korzyści z połączenia w jeden system wybranych urządzeń typu smart. Urządzenia, rzecz jasna, z oferty Xiaomi. ![]() Czym są wspomniane scenariusze? I czym jest aplikacja Mi Home? Scenariuszami są tworzone we wspomnianej aplikacji działania, które realizują inteligentne urządzenia. Samodzielnie. I wtedy, kiedy Wy tego chcecie. Jednocześnie aplikacja Mi Home, dostępna z poziomu smartfonu, pełni funkcję mobilnego centrum dowodzenia. Jak takie scenariusze mogą wyglądać? Poniżej cztery przykłady. Scenariusz nr 1 |Nawiedzony dom Wychodzicie z mieszkania. Wyciągacie z kieszeni jeszcze smartfon i włączacie w aplikacji Mi Home odpowiednik przycisk. Oto, co pod Waszą nieobecność zaczyna się dziać w czterech ścianach:
Scenariusz nr 2 | Władca wraca do domu Wracacie z pracy albo ze spotkania ze znajomymi. Wystarczy, że otworzycie drzwi i podłączone do sieci i aplikacji Mi Home urządzenia samodzielnie wykonują określone czynności:
Scenariusz nr 3 | Kto rano wstaje, temu Xiaomi daje Noce coraz dłuższe, jednak do roboty trzeba wstać. Ale najlepiej delikatnie, spokojnie, bez gwałtownych zrywów. Niech rzeczy dzieją się swoim tempem:
Scenariusz nr 4 | Do łazienki w środku nocy Po całym dniu pracy na nic nie ma się już ochoty. Najlepiej - jak w samolocie - włączyć autopilota. Niech się wszystko dzieje samo. Ale zgodnie z planem, czyli tak:
Który scenariusz wybieracie? Możecie wszystkie ;) A jeśli macie swoje, piszcie w komentarzach: co połączyliście?, co zyskaliście? Bo jedno jest pewne! Scenariuszy, które możecie układać w aplikacji Mi Home jest więcej. Tak jak zresztą inteligentnych urządzeń, które mogą uprościć nasze życie: także solo, choć efektowniej i efektywniej grają razem. Ale w każdym przypadku pod Waszą batutą i przez Mi Home. Oferta Smart Home _doMIno_ |
In order to fulfill the basic functions of our service, the user hereby agrees to allow Xiaomi to collect, process and use personal information which shall include but not be limited to written threads, pictures, comments, replies in the Xiaomi Community, and relevant data types listed in Xiaomi's Private Policy. By selecting "Agree", you agree to Xiaomi's Private Policy and Content Policy .
Agree