Selam Mİ severler bugünkü konuda global romdan Endonezya Romuna geçişinde ne gibi farklılıklar var bunları göstereceğim Not: Cihazım Redmi8A Değiştirmeden önceki MIUI Sürümüm: MIUI 12.5 Global Yeni Yüklediğim Endonezya Romu Sürümü: 12.0.1 INDO Öncelikle Global sürümden gerçekten memnun değildim hatalar donma sorunları ve kasma gibi sorunlar baş gösteriyordu gelin hangi sorunlarıma çare olmuş bu Endonezya Romu; 1- Kontrol Merkezi özellikle eski sorularıma başlarsanız en çok sorun yaşadığım yer Kontrol Merkeziydi aşağıya çekerken kasma yaşıyordum ilginç ama Endonezya Romunda bu sorun da ortadan kalkmış bulunmakta artık kontrol merkezimde kasma sorunu yaşamıyorum. 2-Tabiki de XIAOMI orijinal arama ve mesajlaşma uygulaması Bu konuda birşey demeye çok gerek yok Google arama ve mesajlaşma uygulamasından kurtulmuş bulunmaktayım arama kaydetme özelliği de cabası. ![]() 3-Sistem Animasyonları Yanlış hatırlamıyorsam MIUI 12.0.2 sürümünde bazı cihazlardan sistem animasyonları kaldırılmıştı yüklemiş olduğum sürümde animasyonlar mevcut. 4- Kasma Donma Ve Akıcılık Global sürüme göre gerçekten daha hızlı daha stabil ve daha akıcı olduğunu kendim deneyimledim. Peki neden Endonezya Sürümüne geçmeye gerek duydum? En başlı sebebi 12.5 güncellemesi ile gelen bir sürü hata ve bug evet biliyorum 12.5 sürümü daha beta sürecinde ama benzer hatalar 12.0.3 sürümünde de yaşıyordum aradığım hızı ve akıcılığı açıkçası hiçbir global sürümde yakalayamadım ve Endonezya sürümüne geçmeyi uygun buldum. ![]() Evet başka gün başka konuda görüşmek üzere Mİ severler anketimizde siz hangi Romu daha iyi bulıyorsunuz oylarsanız çok sevinirim iyi günler dilerim... |
In order to fulfill the basic functions of our service, the user hereby agrees to allow Xiaomi to collect, process and use personal information which shall include but not be limited to written threads, pictures, comments, replies in the Xiaomi Community, and relevant data types listed in Xiaomi's Private Policy. By selecting "Agree", you agree to Xiaomi's Private Policy and Content Policy .
Agree