A Xiaomi az utóbbi időbe mintha hanyagolta volna a tablet vonalat. Nem is olyan rég, Lei Jun egy élő konferencián válaszolt egy kérdésre, miszerint idén jön Xiaomi tablet!A legfrissebb Xiaomi alkalmazások, mint a MIUI Home alpha verziójában találtak nyomot a készülő tabletekre. Igen, többesszámban, mert három is jöhet 2021-ben! Az új kezdőképernyő alpha, az az belső tesztelésű verziójában bukkantak a nabu, enuma és elish kódnevű eszközök hármasára. Ezekre nevekre olyan funkció hivatkozások vannak, mint “isPad”, ami a MIUI alkalmazások tabletszerű megjelenítésére utalnak.A MIUI Home alpha verziójában talált új funkciók alapján is nyugodtan kijelenthető, hogy az új funkciók tablet szerű elrendezések beállításához tartoznak.

A kódból további infók is kiderültek az új tabletekről, az enuma és az elish egy család lesz, a modellnevük végződése K81 és K81A. Valószínűleg különböző képernyő méret és proci közül választhatunk. A nabu kódnevű és K82-re végződő modellnév viszont egy fejlettebb, 4/5G képes tablet lehet.
Az új Xiaomi Mi Pad, talán az 5-ös számú, bár a Mi Note sorozatnál is találkozhattunk pár szám kimaradásával. Amíg ki nem derül, nevezzük Xiaomi Mi Pad 5-nek. A kínai 3C tanúsítvány szerint a tabletben 4.260 mAh akkumulátorból kettő is helyet kapott. Így az össz. kapacitása 8.520 mAh, ami elég jelentős.Mondjuk ha hiszünk pletykáknak, akkor kell is, mert 10.1″ 2K képernyőt, MTK Dimensity 1.200 procit meg kell hajtani. Két kivitellel számolhatunk, ami sima és Pro verzióból fog állni, a simát SD870 SoC hajtja, a Pro-ban lesz az MTK.

A Pro képernyője a csúcstechnológiás LCD lehet, ami 120 Hz képfrissítéssel és 240 Hz érintés mintavételezéssel célozza meg a szegmens felső kategóriáját, mint az iPad Pro és a Huawei Mate Pad Pro. A Pro még annyi előnnyel kecsegtethet a simához képest, hogy digitális toll funkciót kap, amit a tablet házában találhatunk.