Witajcie Mi fani. Zachęcony postem od Amsti o nowym produkcie Xiaomi zamówiłem towar na Aliexpress. https://c.mi.com/thread-2749783-1-0.html Dzisiaj odebrałem od kuriera paczkę z nowym gadżetem jakim jest smartwatch Xiaomi Haylou Ls01. ![]() Smartwatch zamówiłem z oficjalnego sklepu Haylou na Aliexpress. Za sprzęt wraz z przesyłką (1,64 zł) zapłaciłem łącznie 117,15 zł. Dostawa trwała 10 dni. Produkt przyjechał zapakowany w kopertę bombelkową. ![]() W środku której znajdowało się srebrno-niebieskie pudełko z opisami wszystkich podstawowych funkcji. ![]() ![]() ![]() Po zdjęciu pierwszej warstwy opakowania naszym oczom ukazuje się czarny matowy kartonik. W jego wnętrzu znajdziemy zegarek zapakowany w piankę, kabel magnetyczny do ładowania i instrukcję zapakowane w dodatkowy kartonik. ![]() ![]() ![]() Pierwsze wrażenie... Hmmn co to za sprzęt Amazfit BIP? Może GTS? Ale ten przycisk funkcyjny jakiś inny. Apple watch? Ale ten pasek jakoś dziwnie poszerzony... Nie to Haylou Ls01 ;-) ![]() Zegarek wykonany jest z dobrej jakości plastiku. Pasek jest miękki i nie przeszkadza, ani nie uwiera w nadgarstek. Choć jak dla mnie to poszerzenie paska za teleskopami... Hmmn... Pasek jest zbyt szeroki w stosunku do wielkości koperty i średnio to wygląda. Na pewno go zmienię. Co do przycisku funkcyjnego to mógłby być bardziej czuły, bo trzeba go trochę mocniej wcisnąć żeby zareagował. Wyświetlacz nie powala, ani nie razi. Ot podobna jakość wyświetlania i jasność podświetlenia jak w Mi Band 4. No może kąty widzenia są trochę gorsze, ale tragedii nie ma. Pod kątem czerń przechodzi delikatnie w fiolet. Aplikacja dedykowana jest w języku angielskim tak jak cały interfejs gadżetu. ![]() ![]() ![]() Po przyznaniu aplikacji wszystkich uprawnień, dodaniu jej do autostartu i zabezpieczeniu przed ubijaniem wszystko działa poprawnie. Powiadomienia przychodzą i to z polskimi znakami. ![]() ![]() ![]() Na koniec kod QR do przedmiotu na Aliexpress. ![]() Jak na razie to wszystko. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam. Łukasz |
Rate
-
Number of participants 2 Experience +20 Pack Reason