In order to fulfill the basic functions of our service, the user hereby agrees to allow Xiaomi to collect, process and use personal information which shall include but not be limited to written threads, pictures, comments, replies in the Xiaomi Community, and relevant data types listed in Xiaomi's Private Policy. By selecting "Agree", you agree to Xiaomi's Private Policy and Content Policy .
Agree

Redmi Note 7

[Tanya Jawab] Connected but no internet connection

2019-11-10 19:14:16
908 8
I dont know when exactly its start, but my redmi note 7 suddenly cant get the internet connection when connected to my router. After my own research i think one of the possible cause of this is MIUI 10. Here is more detail from what i found :

1. Its absolutely not the internet / router / slow connection problem because my old device (redmi 3s) and my notebook can connect just fine with avg speed of 20 Mbps.
2. What strange is, when i tried to connect to my notebook portable hotspot (which is connected to my router), my phone can get the internet connection, but if it connect directly, it cant get the internet connection.
3. I already tried hard reset my router (to erase the possibility that it caused by my personal settings on the router), but its still the same.
4. Already tried to reset my phone, turn off-on airplane mode,
5. Already check that there is no vpn running
6. Got IP from DHCP so there should be no problem with IP assignment / dns

So, anyone have solution for this?


2019-11-10 19:14:16
Favorites RateRate

Grand Master Bunny

Haimat | from Redmi 7

#1

masalah apa sih gan?
2019-11-10 20:27:22

Rookie Bunny

CRZ Author |

#2


Connect ke wifi tapi gak ada internetnya gan
2019-11-10 22:23:05

Master Bunny

Arshaka N | from Redmi Note 7

#3

@
2019-11-10 22:35:41

Grand Master Bunny

Haimat | from Redmi 7

#4

CRZ
Connect ke wifi tapi gak ada internetnya gan

bisa jadi jaringan internet wifinya lagi gangguan gan. coba sambungkan hp atau laptop ke wifi tadi.
2019-11-11 01:22:09

Rookie Bunny

CRZ Author |

#5

Haimat replied at 2019-11-11 00:22:09
bisa jadi jaringan internet wifinya lagi gangguan gan. coba sambungkan hp atau laptop ke wifi tadi.

Ini di rincian saya kan uda saya jelaskan rinci tuh. Itu maksudnya biar gak ada reply kayak gini lagi, soalnya kebanyakan thread yg mirip kyk saya balasannya gini terus. Di poin 1 sudah ane jelaskan gan, kl Internetnya 100% gak ada gangguan gan.
2019-11-11 12:12:46

Grand Master Bunny

Haimat | from Redmi 7

#6

CRZ
Ini di rincian saya kan uda saya jelaskan rinci tuh. Itu maksudnya biar gak ada reply kayak gini lagi, soalnya kebanyakan thread yg mirip kyk saya balasannya gini terus. Di poin 1 sudah ane jelaskan gan, kl Internetnya 100% gak ada gangguan gan.

kenapa pake bahasa inggris???
2019-11-11 14:46:05

Rookie Bunny

mahrushidayat | from Redmi Note 5

#7

nyimak gan, masalah sama
2019-12-30 23:43:05

Rookie Bunny

wahyuaji47 | from Redmi Note 4

#8

saya juga gan, penggunaan redmi note 4 tidak bisa menggunakan vpn dari http injector si ruang utama. tapi kalo pake di ruang kedua pake vpn dari http injector bisa konek internet. padahal WiFi dan kartu gsmnya bosa konek walaupun tanpa vpn
2020-03-16 17:42:57
please sign in to reply.
Sign In Sign Up

CRZ

Rookie Bunny

  • Followers

    54

  • Threads

    1

  • Replies

    2

  • Points

    11

Read moreGet new

Xiaomi Comm APP

Stay updated on Mi Products and MIUI

Copyright©2010-2021 Xiaomi.com, All Rights Reserved
Quick Reply To Top Return to the list