In order to fulfill the basic functions of our service, the user hereby agrees to allow Xiaomi to collect, process and use personal information which shall include but not be limited to written threads, pictures, comments, replies in the Mi Community, and relevant data types listed in Xiaomi's Private Policy. By selecting "Agree", you agree to Xiaomi's Private Policy and Content Policy .
Agree

Malaysia

[Q&A] MIUI V10.3.1.0 NAMMIXM

2019-05-11 12:31:02
702 8
so far pada siapa yang dah update , ada apa apa isu tak pasal update baru ni ?  battery drain ? phone getting hot ?
2019-05-11 12:31:02
Favorites1 RateRate

Device team

royhard | from Redmi Note 5

#1

RN5 masih stuck dekat 10.2.2 ape pun saya masih happy dengan beta 9.5.9. apape pun isu battery drain n panas tu perkara biasa selepas update. fon saya dapat weekly update ni. selalunya tu yg terjadi. tapi sementara je. lepas beberapa jam - 2 hari dia ok la balik. maybe fon tengah buat optimization dengan indexing lepas update. normal la tu takyah fikirkan sangat.
2019-05-11 12:42:24

Pro Bunny

TorQue_WrenCh | from Redmi Note 6 Pro

#2

royhard
RN5 masih stuck dekat 10.2.2 ape pun saya masih happy dengan beta 9.5.9. apape pun isu battery drain ...

betol tu,kne bg mase skejp untuk dia biasakan diri dgn update
2019-05-11 12:48:31

Pro Bunny

TorQue_WrenCh | from Redmi Note 6 Pro

#3

saya bru dapat untuk pie bg redmi note 6 pro,ad beberp option bru lah yg perasan,tlefon panas stakat ni xda lepas update,battery normal,hide notch pon dh mcm pixel 3xl,charge terasa lebih cepat,Yg teruk rsenya kamera berasa teruk bila snap situasi cahaya kurang,fokus gambar agak berdenyut² skit,shutter rse lambat skit..
2019-05-11 12:54:33

Advanced Bunny

MeWondr | from app

#4

TorQue_WrenCh
saya bru dapat untuk pie bg redmi note 6 pro,ad beberp option bru lah yg perasan,tlefon panas stakat ...

pakai jela gcam.. lebih better
2019-05-11 15:52:03

Pro Bunny

Goran79 | from MI MAX 3

#5

please speak and write English ,I will appreciate... thank you!
2019-05-11 16:31:53

Pro Bunny

TorQue_WrenCh | from Redmi Note 6 Pro

#6

MeWondr
pakai jela gcam.. lebih better

klu boleh xndak ubl lg psl bru lg pkai..
2019-05-11 17:21:38

Rookie Bunny

sharin.official | from Redmi Note 4

#7

kalau nak update manual.. kena download rom recovery ka? Atau xperlu download?
2019-05-14 17:39:27

Master Bunny

Wira Alfaisal Bakar | from Redmi Note 7

#8

sy try update untul Reno7, ada. sedikit problem dgn battery drain laju sikit berbanding MIUI 10.2. Bagi yang bercadang nk update tu, sy rasa hold dulu. Tunggu Dev keluarkan update baru untuk selesaikan isu ni.
2019-05-15 13:26:28
please sign in to reply.
Sign In Sign Up

Cypherx_

Pro Bunny

  • Followers

    2

  • Threads

    2

  • Replies

    50

  • Points

    2909

Check-in 3 jours
Check-in 7 jours
Check-in 21 jours
Check-in 40 jours
Throw Back with Mi 2018
New Home
Happy Mother's Day

Read moreGet new
Copyright©2010-2020 Xiaomi.com, All Rights Reserved
Content Policy
Quick Reply To Top Return to the list