Cześć Mili! Przed nami kolejne podsumowanie tygodnia. Powiem Wam szczerze, że ostatni tydzień miałem trochę wyjęty z życia i miło mi było nadrobić wszystkie najważniejsze wątki, które przewijały się przez Xiaomi Community w ostatnich 7 dniach. Mam nadzieję, że i dla Was taki przegląd będzie przydatny. Zaczynamy więc. :) Nie mogę zacząć inaczej, niż poza kategoriami przypomnieć o serii Redmi Note 11, której premiera już jutro o 12:00! ![]() Poza samą zapowiedzią, która pojawiła się już wcześniej, warto odnotować również wątek od _doMIno_, w którym zapytał jakich cen w PLN spodziewacie się za poszczególne modele z serii Redmi Note 11. Bazując na specyfikacji i cenach globalnych pewne wnioski można już snuć. Polecam więc ten wątek. Poza tym _doMIno_ ogłosił konkurs fotograficzny, w którym w ramach wygranej przetestować będzie można najnowszy Redmi Note 11. Fani, którzy zajmą miejsca od 2 do 4 otrzymają vouchery o wartości odpowiednio 200 zł, 150 zł, 50 zł. Więcej tutaj. Ja natomiast, przed sekundą, dorzuciłem wątek o quizie, który będzie czekał na wszystkich po premierze. Do wygarnia m.in. Redmi Note 11. Więcej informacji tutaj. ŚWIAT SMARTFONÓW ![]() W drodze na ściance chwały – co z tym makro? Świeży jak bułeczki w sklepie wątek od Mi Foto Team, i tym razem spod pióra dkisiala naturalnie. Lekcja 6 z cyklu drogi na ściankę chwały. Tym razem padło na znane i lubiane makro. Jak być mistrzem lub mistrzynią w tej sztuce? Jak robić zdjęcia, które zawstydzają fotografów? Jak podnieść poprzeczkę adminom? O tym wszystkim tutaj. P.S. Dzięki, Diana! --.-- Czy niskobudżetowe smartfony są wciąż w cenie? To pytanie postawione nie bez przyczyny. Średnia cena smartfonu od kilku lat rośnie, a oferta tych najtańszych, poniżej 500 złotych, jest jakby skromniejsza. Czy jednak są tam perełki? Czy te modele są nadal w cenie? A jeżeli tak, to do czego głównie służą? Ankieta z tym pytaniem oraz więcej na temat „niskobudżetowców” w tym wątku. Seria Redmi Note – wyniki badania Wątek przewijających się badań pojawiał się w ostatnim czasie na forum raz za raz. A wszystko to za sprawą _doMIno_ i… Was samych. Przyszła i pora na podsumowania badania styczniowego, w którym zapytaliśmy jak długo służy(ł) Tobie smartfon Redmi Note. I nie sądziliśmy, że wyniki będą aż tak zaskakujące. Próbka badanych była spora, bo udział w badaniu wzięło 1278 Fanów. A jak seria Redmi Note była oceniana? No i, co może nawet jeszcze ważniejsze, ile procent Fanów poleciłoby smartfon z tej serii znajomym lub rodzinie? Wyniki robią wrażenia! Więcej wtym wątku. Nadchodzi nowe MediaTek Dimensity 8100 A jak smartfony, to i o SoC należałoby zahaczyć. Jak pokazują ostatnie miesiące, a nawet lata – MediaTek bardzo dobrze odrabiał swoją pracę domową. Raz po raz, kroczek po kroczku, gonił Qualcomma i można powiedzieć, że teraz jest już ramię w ramię, krok w krok. Wygląda na to, że nadchodzący SoC będzie bardzo dobry. Więcej w info od przyborta, tutaj. EKOSYSTEM ![]() Bestia z mordoru – Mi Robot Vacuum Mop Pro Ostatnio ekosystemowych wątków jakby odrobinkę mniej. Co nie oznacza, że mniej je lubicie. I przykładem na to jest np. wątek od Tomek081, który to pokazał jak po szaleństwie zakupowym na przełomie listopada i grudnia do jego domu zawitał kolejny produkt od Xiaomi – odkurzacz automatyczny. O jego pierwszych przygodach w przybytku Tomka przeczytacie tutaj. Skutery już nie takie ciche Czy to Essential, 1S, czy “dwójka” lub „trójka” – wszystkie hulajnogi elektryczne od Xiaomi łączy jedno. Poruszają się niczym ninja – bezszelestnie niemalże. Jeżeli chcecie zwiększyć bezpieczeństwo swoje oraz innych podczas przemierzania ulic na swoich dwukołowych rumakach, to Vergiliusz podzielił się ciekawostką ze świata – jest takie urządzenie, które konwertuje zachowania na hulajnodze, takie jak przyspieszenie czy naciśnięcie dźwigni hamulca, na… dźwięki. Sprawdźcie sami – tutaj. SPOŁECZNOŚĆ / ADMINISTRACJA ![]() Ścianka Chwały – kto trafi do grupy finalistów w lutym? Ścianka Chwały trwa w najlepsze, a emocje i poziom mam wrażenie, że nieustannie rośnie. I chyba rozwój inicjatywy i Waszych zdolności fotograficznych nie ma końca. Tym razem zadecydowaliście kto trafi do grupy finalistów w lutym. Jeżeli chcecie sprawdzić jak przebiegało głosowanie oraz propozycje „lutowe” to zapraszam do tego wątku, autorstwa dkisiala. Tego nie zobaczycie w innym miejscu – Iga Świątek za kulisami Po krótkiej przerwie Iga podzieliła się kolejnym wątkiem. Tym razem padło na kulisty ostatnich turniejów w obiektywie Xiaomi 11T Pro. Jeżeli jesteście ciekawi co tam słychać u naszej mistrzyni, co działo się na turniejach w Adelajdzie oraz na Austrialian Open to polecam Wam zajrzeć dotego wątku. Autorem naturalnie Iga Świątek. Lekcja #19 – tech środy to już tradycja To już 19 lekcja z cyklu tech środy. Tym razem wyłowione zostały Wasze odpowiedzi na takie zagadnienia jak zwiększenie pamięci, czy też wydajności w smartfonie, ale i trochę z innej beczki – czy aktualizacja może spowolnić smartfon lub jak rozwiązań problem nieprzychodzących połączeń na Mi Watch. Więcej wtym wątku. Nowa aplikacja już niebawem Na koniec bardzo ważna informacja – już 25 lutego przenosimy się na nowe forum. Będzie to ostatni dzień funkcjonowania starej aplikacji Xiaomi Community, jednocześnie pierwszym oficjalnym dniem funkcjonowania nowej appki. Więcej na ten temat wtym wątku. |
Rate
-
Number of participants 1 Experience +10 Pack Reason