![]() Dzień dobry drodzy Mi Fani. Ile osób z Was korzysta obecnie z tabletu? Pewnie niewiele... Sam kupiłem pół roku temu tablet do oglądania filmów w komunikacji miejskiej ale po miesiącu trafił do szuflady bo nie chciało mi się go nosić - tym bardziej mając dość duży wyświetlacz w telefonie... A tu nagle... Mi Pad 5. Coś co w Polsce jest praktycznie nieznane właśnie - poprzednie modele nie trafiły oficjalnie do dystrybucji - wlascie ujrzało światło dzienne. I mowa tu o nie byle tablecie... Mamy do czynienia z naprawdę mocną maszyną! Ekran 144 Hz, obudowa z aluminium, ogromną baterię aż 10000 mAh , procesor Snapdragona 870 i do 16 GB RAM i 1 TB pamięci ROM. Nie zabrakło oczywiście obsługi 5G. Nieźle... A teraz fanfary... czyli cena! Za wariant 8 GB RAM i 128 GB przestrzeni na dane zapłacić musimy 3999 juanów. Dla porównania dodam że to tyle ile kosztuje Mi 11. Droższy wariant z 16 GB RAMU i 1 TB pamięci dyskowej to koszt 5499 juanów! ![]() Tak więc mamy tu chyba jeden z najmodniejszych tabletów na rynku. Czy trafi do Polski - wstępie, ale trzymam kciuki. A jak wam się podoba? Skusili byście się na takiego potworka? |
In order to fulfill the basic functions of our service, the user hereby agrees to allow Xiaomi to collect, process and use personal information which shall include but not be limited to written threads, pictures, comments, replies in the Xiaomi Community, and relevant data types listed in Xiaomi's Private Policy. By selecting "Agree", you agree to Xiaomi's Private Policy and Content Policy .
Agree