Czytaj do końca zanim napiszesz swój komentarz! Dzisiaj zaprezentuje swoją opinię na temat systemowego AVL/Avast. Jak dla mnie w systemowym antywirusie brakuje dużo funkcji: ochrona w czasie rzeczywistym, bezpieczne przeglądanie internetu i skanowanie plików (włączając w to root). Systemowy antywirus ma dwie funkcie: skanowanie aplikacji, monitorowanie ustawień systemu (np. środowisko płatności) i to wszystko. Ja osobiście korzystam z Kaspersky Internet Seciurity, posiada wszystkie funkcje podane powyżej. Posiada skanowanie plików (włączając root, bez odblokowania bootloadera). ![]() A jeżeli chodzi o bezpieczne przeglądanie internetu to nie dawno nawet zablokował mi jedną Phishingową stronę, więc dobrze się sprawuje. Interfejs użytkownika jest bardzo przyjazny, posiada również Anti-Phishing SMS, blokowanie aplikacji. ![]() Jeżeli chodzi o AV-Test to Kaspersky uzyskał certyfikat i maksymalną liczbę punktów 6/6. ![]() Avast znalazł się wyżej, ale to ze względów alfabetycznych, bo punktów ma tyle samo co Kaspersky. ![]() A Google Protect Play znowu uzyskał najgorszy wynik (AV-Test z mają 2020). Kaspersky nie obciąża mocno urządzenia. Jeżeli chodzi o to dlaczego wolę Kaspersky-ego, to dlatego że ma więcej funkcji. Aktualnie korzystam z Kaspersky Internet Seciurity w wersji premium, ceny nie podam bo to nie jest reklama, ale w wersji darmowej ma skanowanie plików (możemy np. przeskanować APK przed instalacją). Nikogo nie zmuszam do zmiany antywirusa ani do instalowania Kaspersky-ego, ten post to była jedynie moja opinia i nie narzucam jej nikomu! |
In order to fulfill the basic functions of our service, the user hereby agrees to allow Xiaomi to collect, process and use personal information which shall include but not be limited to written threads, pictures, comments, replies in the Mi Community, and relevant data types listed in Xiaomi's Private Policy. By selecting "Agree", you agree to Xiaomi's Private Policy and Content Policy .
Agree