![]() Merhaba Mi Fanları Akıllı telefonlar geliştikçe kameralarıda beraberinde hızla gelişiyor. O yüzden fazladan depolama alanına ihtiyacımız olabiliyor. Depolama alanımız yetmediğinde bazen fotoğraf, müzik, oyun, uygulama ve dosyaları sildiğimiz zamanlar oluyor. Özellikle son zamanlarda çıkan akıllı telefonların kameraları Megapiksel değerleri fazlasıyla arttığı için çektiğimiz fotoğraflar telefonumuzda büyük yer kaplıyor. Telefonlarımızda yüklü olarak gelen Google Fotoğraflar ile depolama alanımızı rahatlatabiliriz. ![]() Google Fotoğraflar, Google' ın kendi uygulaması olan Drive' ın depolama alanından kullanır. O yüzden Drive' a yüklediğiniz dosyalar ile Google Fotoğraflar uygulamasına yükseldiğiniz resimler aynı alanda depolanır. Ücretli versiyonları almayan herkesin 15 GB Depolama alanı hakkı vardır. Ama Google Fotoğraflar uygulamasının sınırsız depolama alanına sahip olabileceğimiz bir seçeneği var. Adım 1: Google Fotoğraflar uygulamasını açın ve sol üstte bulunan üç çizgiye basın. ![]() Adım 2: Ayarlar seçeneğine tıklayın ve çıkan menüde Yedekle ve senkronize et seçeneğine tıklayın. ![]() Adım 3: Açılan menüdeYükleme boyutu seçeneğine tıklayın ve karşınıza çıkan seçeneklerden Yüksek olanı seçin. ![]() Bu ayarı seçtikten sonra artık ücretsiz, sınırsız depolama alanına sahip olacaksanız. Fakat alttaki resimde gösterdiğim gibi daha önceden de Google Fotoğraflar' ı kullanıyorsanız uygulamanın Google Drive' da kullandığı alanın halen durduğunu göreceksiniz. ![]() Uygulamanın ayarlarında Cihaz depolama alanında yer açın seçeneğini bulunuyor. Fakat bu seçeneğe tıklarsanız, telefonunuzun kendi hafızasındaki fotoğrafları silersiniz. Ama üzülmeyin bununda bir çaresi var. Google Drive' ın depolamasını telefonunuzun hafızasındaki fotoğrafları silmeden azaltmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1: Bu Bağlantıya tıklayın ve Google Fotoğraflar' ın internet sayfasına girin. Ardından Oturum aç seçeneğine tıklayın. ![]() Adım 2: Sol üşt köşedeki üç çizgiye basın. ![]() Adım 3: Ayarlar seçeneğine tıklayın ve Yüksek kaliteyi seçin. ![]() Not: Bu ayarı seçtikten sonra fotoğraflar hemen yüksek kaliteye düşmeyecek. Bu işlem fotoğraf sayısına bağlı olarak tahmini 1 ila 3 saati bulabilir. Ama merak etmeyin bu işlem gerçekleşirken sayfanın ve tarayıcının açık kalmasına gerek yok. İşlem bittikten sonra Google Drive' da ki depolama alanınız böyle olacak. ![]() Artık Fotoğraflarınızı, ekran görüntülerinizi ve diğer tüm resim dosyalarınızı ücretsiz ve sınırsız yedekleyebileceksiniz. Ama burda size uyarıda bulunmak istiyorum. Yükleme kalitesini Orijinal seçeneğinden Yüksek kaliteye düşürürseniz fotoğrafların çözünürlüğü düşürülecektir. Bu sıkıştırma işlemini Google kendi algoritması ile gerçekleştiriyor. Ben 4K fotoğraf çekebilen 12 MP kameraya sahip MI 8 kullanıyorum ve bu sıkıştırma algoritması benim telefonumdan çekilen fotoğrafları orijinali gibi yedekliyor. Redmi Note 8 Pro ve Mi Note 10 gibi yüksek çözünürlüklü kameraya sahip telefon kullananlar bu işlemleri yapmadan önce yedeğini alsınlar. Uygulama ile yaşadığınız sorunları yapamadığınız yerleri lütfen yorumlar kısmında belirtin. ![]() Daha önceki gönderilerime de bir göz atın;
![]() Daha fazla gönderiye ulaşmak için lütfen beni Takip edin
![]() |
Rate
-
Number of participants 2 Experience +2 Pack Reason